Čína fandí umělým delfínům a řidič na Strakonicku viděl klokana. Dejte si top zprávy týdne

17. červenec 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ta nejnaducanější jablíčka ze zpravodajské zahrady.

Jako obvykle moderátorky zaujala hned celá řada kauz jak ze světa, tak z regionů. Ivanu jakožto milovnici Asie rozveselila zpráva o tom, že Čína plánuje otevřít akvária s umělými delfíny, kteří prý jsou k nerozeznání od těch živých. Vegetariánce Zuzaně se zase líbilo, že „chov“ takových tvorů s sebou nenese běžné etické problémy. Největší překážkou zatím zůstává cena jednoho delfíního robota – ta dosahuje výše skoro 21 milionů britských liber. Vždycky jde nakonec o peníze, myslí si Mikrovlnky.

Jelikož ve světě se podle moderátorek neudálo nic moc, přeskočily rovnou do regionů. A tam se děly věci: řidič na Strakonicku údajně viděl bílého klokana. Ten prý poskakoval a koukal na něj. Zda byl řidič na drogách, to se nepodařilo zjistit, protože zmizel.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby na světlo boží nevytáhly nějakou tu bizarnost z Brna. Tam silně opilá seniorka udeřila strážníka. Když se jí zeptal proč, začala vyjmenovávat české folkové zpěváky. Stane se.

Je mezi opilou fanynkou folku, halucinací v podobě klokana a robotickými delfíny nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.