Co řeší celý svět? Rodinnou terapii Meghan a Harryho u psycholožky Oprah, favority Oscarů i vítězky cen Grammy

16. březen 2021

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle se rozhovorem s Oprah Winfrey buď snažili svrhnout monarchii, anebo se potřebovali opravdu hodně vypovídat. Srážka s realitou života na královském dvoře ve 21. století totiž americkou herečkou viditelně hluboce otřásla. V nové epizodě podcastu Kompot uslyšíte také vše o cenách Grammy, nominacích na Oscary nebo jednodenním rozchodu Jennifer Lopez.

Rodinnou terapii, spíš než seriózní žurnalistiku, připomínalo interview zběhlíků z britské královské rodiny na americké televizní stanici CBS. Dozvěděli jsme se o možném rasismu uvnitř královské rodiny, o velmi smutném těhotenství Meghan, během něhož trpěla sebevražednými myšlenkami, ale také o tom, že miluje zachraňování. To, když ukazovala Oprah svoje slepice, kterým vedle několika psů z útulku dala novou šanci. A podle slov prince Harryho pomohla na slunném kalifornském pobřeží najít šťastnější život i jemu.

Čtěte také

Britská královská rodina oprávněně čekala mediální pohromu. Ostatně všichni nejdůležitější členové se nechali od té doby vyfotit při bohulibých aktivitách – naposledy vévodkyně Kate, která bez ohlášení, ale také bez masky navštívila s ručně natrhanou kytičkou velmi sledované pietní místo pro 33letou Sarah Everard, kterou během noční procházky zřejmě unesl a zavraždil policista. Jak to bylo podle Hanky s rasismem v královské rodině a stali se Harry a Meghan ve Velké Británii populárnější? Pusťte si Kompot.

Kdo si odnesl sošky ze slavnostního udílení cen Grammy a jak zabodovala Marie Bakalova alias Tutar z Borata v nominacích na Oscara? Rozchod a zase shledání zažila během jednoho víkendu Jennifer Lopez se snoubencem Alexem Rodriguezem. Co se asi stalo? Poslechněte si Kompot a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.