Co si Bůh objedná, to si zaplatí, říká k chystané akci Národní probuzení její organizátor

29. leden 2023

Pomalu, ale jistě se začíná organizovat kampaň Národní probuzení. Má ambici během listopadu seznámit všechny lidi na území Česka s křesťanskou zvěstí. Stojí za ní iniciativa Connect Disciples Prague, která je spjatá s evangelikálně letniční Církví bez hranic. Svou domovskou církev i poselství akce přišel do pořadu Hergot! přiblížit Josef Bajzík.

„Určitě neplánujeme strašit lidi peklem. Také nechceme mít ve sdělení věci, které by mohly rozdělovat denominace nebo společnost. Rovněž tam nechceme mít slova, na která jsou lidé alergičtí,“ poodhaluje Josef, čím chce během podzimní kampaně oslovit, a připouští, že mezi tato slova může patřit i jméno Ježíš.

Velkolepý plán by měl být dosažen v součinnosti s jinými křesťanskými církvemi. Vzhledem k jejich odlišnostem se jeho realizace neobejde bez kompromisů. „Člověk musí udělat ústupek, nemůže razit tu svojí pravdu. Myslím si, že to alespoň otevře nějakou diskusi a propojí vztahy,“ říká organizátor akce a na otázku po financování říká, že „co si Bůh objedná, to si zaplatí“.

Jakým pozitivním sdělením hodlá Národní probuzení oslovit veřejnost? Jaký význam má slovo národní v názvu iniciativy? Jak podle Josefa vypadá osobní vztah s Bohem? A proč používá ve svém vyjadřování vojenskou hantýrku? Poslechněte si záznam rozhovoru!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.