Co? Vážně?! Překvapená Oprah Winfrey vytvořila novou reakční emoji

15. březen 2021
Fenomem

Když minulou neděli odvysílala stanice CBS rozhovor Oprah Winfrey s vévodkyní Meghan a princem Harrym o jejich odchodu z britské královské rodiny, bylo to, jako když detonuje bomba. O vztazích uvnitř rodiny se pak celý týden diskutovalo v médiích i na sociálních sítích, rozhovor měl ale dopad i na svět memů. Emotivní reakce Oprah Winfrey se okamžitě zařadila mezi nejpoužívanější reakce na sociálních sítích.

Snímky, na kterých vyděšeně zvedá ruce nebo se nevěřícně dívá s pusou otevřenou dokořán, pronikly do memů záhy po odvysílání zmíněného rozhovoru a brzy se začaly šířit i mimo tento kontext. Vzít fotku šokované Oprah a umístit ji k nějakým dalším překvapivým informacím se samozřejmě nabízelo.

Reakční obrázky nebo GIFY slouží jako originální náhrada za klasická emoji, a pokud se v nich vyznáte, umíte je správně používat a víte i o těch vyloženě obskurních, pak s nimi snadno získáte kredit na sociálních sítích. Teď se zdá, že po minulém týdnu do panteonu těch nejpopulárnějších reakčních obrázků přibyly i ty s divící se Oprah Winfrey.

Poslechněte si nové vydání rubriky Fenomem a zjistíte, jak internet reagoval na televizní rozhovor s princem Harrym a jeho manželkou Meghan. Proč se z fotky udivené Oprah Winfrey stal nový reakční mem, jaké problémy se podle tvůrců vtípků řeší v Buckinghamském paláci a proč stojí za to znát ty správné emoji?

autor: Karel Veselý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.