Cover Lover Štěpán Adámek: Silver Mt. Zion mají příjemnej byt

14. březen 2014

Štěpána Adámka můžete znát z koncertů, které pravidelně pořádá s TJ Praha většinou na Sedmičce. Štěpán staví plakát na koncert do pozice svébytného žánru. Živí se jako grafik, ale do jeho volné tvorby počítače nekompromisně nesmí vstoupit.

St. Vincent – St. VincentZa focením tý fotky je cejtit velká produkce. Mě to nechává chladným, neměl bych si to chuť pustit. Před tou fotkou je nějaká typografie z dřevěnejch tyček a kroužků. Jestli to má vypadat, že to je součástí tý fotky, nebo to tam někdo po tom přidal – mně to nic neříká. Připadá mi to jako taková estetika Lady Gaga.

Speedy Ortiz – Real HairSpeedy Ortiz jsem neznal. Pustil jsem si tady kousek jejich skladby a tak, jak se mi jejich muzika zdá prvoplánová, stejně na mě působí ten obal. Vychází to z nějakýho pseudo DIY, ale ta emoce k tomu je… nebo spíš není žádná.

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – Fuck Off Get Free We Pour Light On EverythingTady je trochu problém, protože tu kapelu mám rád. To znamená, že to možná nebude úplně objektivní, nicméně z těch všech obalů se mi tenhle cover líbí asi nejvíc. V podstatě klasická momentková fotka. Trošku vypadá, že je upravená přes nějakej Instagram filtr. Na druhou stranu má ta fotka nějakej příběh a mám chuť se na to dívat trochu dýl než na ty obaly, o kterejch jsme mluvili teď. A jediný snad ještě – mají příjemně zařízenej byt.

Logo

Pontiak InnocenceZase kapela, kterou dobře znám. Tenhle obal dělal jeden z bratrů Carneyových, kteří hrajou v Pontiak. Oproti těm předešlejm obalům Pontiak, kde byla většinou použitá fotografie, se tady pro změnu jedná o grafiku. Jestli ty hvězdy jsou hvězdy z americký vlajky a červený fleky jsou krev, těžko říct. Já jsem z toho takovej rozpačitej.

Prodavač – Malý rájeJá jsem měl radši Šampónovo punkovější období, kdy ten zvuk byl syrovější. Hrál sám na synťák se zpěvem. Do týhle desky se opravdu poctivě snažím proniknout. A stejně tak jako jsem ještě neproniknul do tý hudby, neporozuměl jsem ani obalu.

autor: Miloš Hroch
Spustit audio