Dark Ayes a Pattern

1. červen 2009

V Modeschau jsme vám představili dva mladé designéry, kterým nestačí práce pro velké komerční značky. Pro svou osobní realizaci a potěšení si založili vlastní labely pod kterými tvoří výhradně podle svých představ. Zatímco Lukáš Patterman se značkou Pattern.cz teprve začíná, Štěpánka Pivcová se s Dark Ayes úspěšně prezentovala už na loňském Design Blokovém Fashion Weeku.

Pattern není jenom móda. Jde o specifický pohled na svět, který propojuje elektronickou hudbu, výtvarné umění a film. Zatím funguje výhradně na internetu a produkuje trika, topy a mikiny v limitovaných sériích. Více se o Pattern.cz dozvíte v rozhovoru s jeho tvůrcem, designérem Lukášem Pattermanem.

S elektronickou hudbou a street artem souvisí i značka Dark Ayes návrhářky Štěpánky Pivcové. Štěpánka je absolventka UMPRUM, diplomovala s kolekcí, kterou dala dohromady na universitě v holandském Utrechtu. Rozjížděla s kamarádkou nekomerční label v Berlíně, několik let navrhovala elegantní klasickou módu pro značku Pietro Filipi a v současnosti pracuje pro německou streetwearovou firmu. Nechce dělat blyštivou módu itaského stylu, ovlivňuje ji spíš skandinávská móda a streetfashion. Více se o Štěpánce Pivcové a Dark Ayes dozvíte v rozhovoru s ní.

00931668.jpeg

odkazy: darkayes.com www.pattern.cz www.pietro-filipi.com

playlist: Salem - OhK (Big Love) These are Powers - Adams Turtle (Dead Oceans) Portishead - Machine Gun (Island) The Bitters - Can You Keep the Secret (Mr. Blank Dogs) Little Girls - Tambourine (Paperbag Rec.) Neon Indian - Deadbeat Summer (unsigned) Marina & The Diamonds - Obsessions, Gold Panda Remix (Atlantic Rec.) Sin Fang Bous - Sinker Ship (Morr Music) Dan Deacon - Snookered (Carpark rec.)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.