Daruj krev s patronem akce Pavlem Srníčkem

13. říjen 2011

Akce Daruj krev s Českým rozhlasem Ostrava proběhne v letošním roce v termínech 18. a 19. října. Dárci mohou přijít do celkem pěti transfuzních stanic Moravskoslezského kraje. Patronem akce se stal Pavel Srníček, fotbalová brankářská legenda a vicemistr Evropy 1996.

Dobročinná akce Českého rozhlasu Ostrava cílí především na podporu bezplatného dárcovství krve a na nábor prvodárců. Obecně v republikových registrech transfuzních stanic totiž dárců neustále ubývá.

V úterý 18. října proběhnou odběry od ranních hodin v transfuzních stanicích nemocničních objektů v Ostravě-Porubě (Krevní centrum FNO), ve Frýdku-Místku, v Opavě a v Třinci. Ve středu 19. října pak proběhnou odběry v transfuzní stanici nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj.

Patronem podzimního termínu je fotbalová legenda a vicemistr Evropy 1996 Pavel Srníček. Ten dárcům vzkazuje: „Na vás všechny se budu těšit v ostravském Krevním centru Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde se během dopoledne zastavím a zpříjemním vám tak chvíle čekání na odběr. Darovat krev je jako chytit penaltu – prostě pocit k nezaplacení! Darujte krev a pomozte společně se mnou vyhrávat ty nejtěžší životní zápasy.“

Každému dárci při odchodu předá Český rozhlas Ostrava jako poděkování milé dárky. „Ty budou specifické pro každé odběrní místo. Například dárci v Třinci od nás navíc získají vstupenku na hokejový zápas Třince proti Vítkovicím, který se hraje v den odběrů na třineckém stadionu nebo na páteční utkání s Libercem, který momentálně vede extraligovou tabulku,“ uvádí Daniel Martínek z marketingového oddělení ČRo Ostrava. „Vstupenky pro třinecké dárce věnoval úřadující mistr HC Oceláři Třinec, se kterým dlouhodobě spolupracujeme v rámci našeho mediálního partnerství,“ dodává Martínek.

Dárci v Ostravě, Třinci a Karviné se musejí dopředu telefonicky ohlásit na těchto telefonních číslech: 800 260 004 (Ostrava), 558 325 175 (Třinec) a 596 311 775 nebo 800 900 559 (Karviná).

Více informací o akci se zájemci doví také na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM a na internetové adrese: www.ostrava.rozhlas.cz.

Spustit audio