Děsivá procházka nejkrásnějšími lesy. Moravská hororová hra Someday You’ll Return okouzlí i vystraší

29. květen 2020

Zajímavé české hry nevychází zrovna každý den. Proto se Jarda Möwald, Lukáš Grygar a Šárka Tmějová vydali spolu s hlavním hrdinou Someday You’ll Return Danielem po stopách jeho ztracené dcery, která se zatoulala v lesích inspirovaných moravskými Chřiby a Českosaským Švýcarskem. A minimálně Šárku tamní krajinky okouzlily, o něco méně jí pak zaimponoval hlavní hrdina.

Při pohledu na fotorealistické snímky ze Someday You’ll Return se skoro až nechce věřit, že jde o hru z velké části tvořenou pouze dvěma lidmi. Jan Kavan a Lukáš Medek, společně tvořící pod hlavičkou CBE Software, se hru rozhodli zasadit do nitra české a moravské přírody, protože jim vymodelované končiny jsou i osobně blízké, navíc jde mimo tuzemské Kingdom Come: Deliverance stále o velmi neotřelé herní prostředí.

Není to ale jediný český projekt, o kterém se v Questu tentokrát mluví. Po 18 letech od vydání se v novém kabátku vrátí Mafia, která je považovaná takřka už za národní kulturní dědictví. Na kompletní předělávce se ovšem nebude podílet původní tvůrčí tým z dnes již neexistujícího Illusion Softworks, nýbrž jen částečně český Hangar 13. Lukáš se přiznal, že první Mafii nikdy nehrál, Šárka se bojí změn ve scénáři a Jarda… Jarda se výjimečně nezasekl v roce 1997.

Proč Šárka nesnáší hlavního hrdinu Someday You’ll Return? Za které další herní postavy vadilo moderátorské trojici hrát? Pusťte si aktuální díl Questu a třeba zjistíte, že někteří protagonisté neštvali jenom vás.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka