Deska týdne: Arcade Fire

23. březen 2007

Deskou týdne nemohlo být tentokrát nic jiného, než Neon Bible od Arcade Fire. Jednak zdobí obálky všech důležitých zahraničních hudebních časopisů, navíc je tahle deska krásná a dobře se poslouchá. Takže abychom ukojili vaši zvědavost, co jsou vlastně zač, přinášíme kompletní souhrn všech informací. POSLECHNĚTE SI: Profil, recenzi a pohled odborníka

Před třemi lety natočili svou první desku Funeral, kterou potkal osud klenotu pro vybíravé. Byla to hudba o smrti, duněla z hloubky šesti stop pod zemí, koncerty kapely tehdy začínaly většinou tak, že se kapela prodírala davem fanoušků, coby pohřební pochod.

00520556.jpeg

Nová deska Neon Bible vznikala a je hrána v kostelech, tématicky ještě kousek dál za hrob. A kdo se bojí, že se z Arcade Fire stala křesťanská kapela, ten se bát nemusí, stejně tak se netřeba obávat ani nějakého laciného plivání na spiritualitu. Více už najdete v profilu skupiny od Tadeáše Haagera.
POSLECHNĚTE SI: Profil Arcade Fire

Tohle album bude dost možná v krapítek nesmyslných výročních anketách za 9 měsíců vyhodnocováno jakožto deska roku. Kanadští Arcade Fire vydali své druhé album Neon Bible a už teď se kolem něj strhlo nadšení, které už dlouho nepamatujeme. Recenzi si proto vzal na starost přísný Tomáš Turek.
POSLECHNĚTE SI: Recenzi desky

Pohled odborníka si vzal tentokrát na starost oblíbený hudební publicista Honza Dědek.
POSLECHNĚTE SI: Pohled odborníka

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.