Deska týdne - Blog Stereogum

18. leden 2008

Zatím se mockrát nestalo, že by deskou týdne na Radiu Wave vlastně nebyla deska. Jednou to byli Radiohead se svými levně stažitelnými MP3, pak Sporto s flash mp3 přehrávačem. Tento týden to bylo asi nejpodivnější, protože deskou týdne je v podstatě album coververzí REM, respektive blog, na kterém v podstatě tato deska vznikla.

Stereogum je výjimečný hudební blog. Dokazuje, že toto médium dokáže najednou suplovat funkci hudebního serveru, časopisu i hudebního labelu. A to vše vlastně díky tomu, že popírá filozofii blogerství jako takovou. Vy kteří ho neznáte si o něm teď něco poslechněte v profilu od Tadeáše Haagera.

00651698.jpeg

The Veils, Meat Puppets nebo Amanda Palmer z Dresden Dolls. To je jen část sestavy interpretů, kteří se sešli na albu Drive XV - A Tribute To Automatic For The People. Celou desku najdete zdarma ke stažení na hudebním blogu Stereogum.com a jako lákadlo ať vám pro tuto chvíli poslouží recenze tohoto hudebního materiálu od kolegy Tomáše Turka.

Album Drive XV A Tribute To Automatic For The People je pocta pro dobře známou nahrávku REM z roku 1992, ovšem v podání mnohem aktuálnějších interpretů. Pro pohled odborníka jsme zvolili hudebního publicistu Michala Pařízka.

Jestli se ptáte, jak to všechno může fungovat, když se tak často opakuje slovo "zadarmo", pak vězte, že hnacím motorem všeho je nadšení z hudby. Zní to strašně idealisticky. Ale je to tak. Jestli nevěříte, tak se běžte na stereogum.com podívat sami.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.