Deska Týdne - Cat Power

31. leden 2008

Celý týden jsme vám v rubrice Deska týdne představovali jemné album Jukebox, které právě vychází písničkářce Cat Power, vlastním jménem Charlyn "Chan" Marshall. Cat Power dělá z cizích písní vlastní a láme srdce napříč pohlavím a žánrovým preferencím. Kolik srdcí zlomila v naší redakci najdete v souhrnu celé rubriky.

Chan Marshall se od předmětu prostopášných snů všech indie kids postupně dostala do situace, kdy je tváří návrhářského molochu Chanel. Nás ale zajímala hlavně coby písničkářka Cat Power. Její profil pro vás připravil redaktor Mirek Chromý.

V roce 2006 sbírala Cat Power s deskou The Greatest ve spoustě hudebních médií ocenění album roku nebo figurovala vysoko ve všech možných výročních žebříčcích. Teď vydává novou desku Jukebox, která je plná coververzí. To ostatně u Cat Power není zase až tak nic nového. Jak to dopadlo tentokrát, vám v recenzi poví Tomáš Turek.

00658368.jpeg

Na nové desce najdete převážně covery, ale i něco málo z vlastní tvorby Chan Marshall. V rámci Desky týdne vám teď nabízíme pohled zvenčí. Album Jukebox si poslechl Jakub Hošek z AM 180.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka