Deska týdne: CSS

1. srpen 2008

Deska týdne na Radiu Wave byla Donkey od brazilských Cansei De Ser Sexy, tedy CSS. Druhé album bývá pro kapelu zásadní, obhajuje tím svoji pozici na scéně a má možnost potvrdit svůj potenciál nebo naopak zapadnout v dějinách. Jak dopadl počin Donkey najdete uvnitř článku, kde je celý souhrn recenzí.

Celé to vzniklo hlavně jako zábava. K popularitě jim pomohli různé free servery typu Myspace a Last.fm a také to, že jejich skladby byli použité v různých reklamách, reality show a počítačových hrách. Díky tomu se jim podařilo na sebe upoutat pozornost. Podrobný profil CSS připravila Zuzana Miháliková.

00755054.jpeg

CSS se uvedli před třemi lety svou eponymní debutovou deskou opravdu ve velkém stylu. A na něco takového se navazuje doopravdy těžko. Jak se s nelehkým údělem druhého alba CSS popasovali? To vám už v recenzi na desku Donkey prozradí Tadeáš Haager.

Do třetice přichází na řadu názor odborníka mimo hudební redakci Radia Wave. Recenzi na poslední album CSS připravil Pavel Kučera.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.