Deska Týdne - Einstürzende Neubauten

1. listopad 2007

Rubriku Deska týdne obsadilo nové album kultovních Einstürzende Neubauten - Alles Wieder Offen. Novinka asi nejznámější industriální kapely dneška opět potvrzuje jejich originalitu a nekonvenčnost. Už sice nejsou zdaleka tak hluční, jako dřív, ale rozhodně se jim nedá upřít jejich neklesající tvůrčí potenciál a smysl pro inovaci. POSLECHNĚTE SI: Profil, recenzi a pohled odborníka

Einstürzende Neubauten se aktivně pohybují na hudební scéně už 27 let a za tu dobu zvládli vydat něco okolo 20 oficiálních desek. K tomu je potřeba ještě připočíst další bonusové koncertní nahrávky a raritní kolekce, které byly k dostání pouze pro fanoušky. Další informace o kapele najdete v profilu od Tadeáše Haagera.

00614083.jpeg

Einstürzende Neubauten jsou dodneška jednou z nejzajímavějších kapel na hudební scéně. Nepotřebují lakované oblečky a účesy za hromady peněz. Jejich nadčasovost spočívá v samotné tvorbě. Nástroje které používají si sami vyrábějí a jejich původ by se dal využít spíše v těžkém průmyslu než moderní hudbě. Kam se posunuli na novém albu Alles Wieder Offen uslyšíte v recenzi Tomáše Turka.

Souhrn celé rubriky uzavírá názor nějakého muzikanta nebo hudebního publicisty. Pro zhodnocení nového alba EN jsme oslovili Petra Vizinu.

A ještě jeden bonus! Nedávno jsme vám přinesli exkluzivní rozhovor s lídrem Einstürzende Neubauten Blixou Bargeldem. Pokud jste ho nestihli, přinášíme vám ho ještě jednou.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.