Deska týdne - I´m Not There

15. listopad 2007

I´m Not There se jmenuje životopisný film o Bobu Dylanovi. Režisér Todd Haynes pojal film vskutku experimentálně, hlavní postavu totiž hraje 6 různých herců a mezi nimi třeba černošský chlapec nebo herečka Cate Blanchett. Film má také stejnojmenný soundtrack a ten byl zvolen Deskou týdne v uplynulých dnech.

Kytarista, hráč na foukací harmoniku a zpěvák Bob Dylan (vlastním jménem Robert Allen Zimmermann) svoji unikátní hudbou inspiroval Jimmyho Hendrixe nebo Micka Jaggera. V krátkém profilu lze jen opravdu těžko vystihnout, co všechno už za svůj život, složil, napsal, nahrál nebo nazpíval. Alespoň něco z toho obrovského množství se pro vás pokusila shrnout v profilu tohoto umělce Ivana Veselková.

00625168.jpeg

Film I´m Not There by měl být do českých kin uveden až na jaře příštího roku. Čekání na něj si můžeme krátit alespoň soundtrackem, který právě vychází. Obsahuje 34 skladeb Boba Dylana v podání různých interpretů. Mezi nimi najdete taková jména jako Sonic Youth, Cat Power, Eddie Vedder, Calexico a spousty dalších. Recenzi desky si vzal na svá bedra Tomáš Turek a hodnotí ji takto.

Odborníkem týdne byl publicista a moderátor čtrnáctideníku Scanner Pavel Klusák. Své role se ujal opravdu důkladně a dvoj CD I´m Not There rozebral po jednotlivých skladbách. Jeho závěrečné hodnocení je pak výstižné, ostatně poslechněte si sami.

00627602.jpeg
autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.