Deska Týdne - The Killers

19. prosinec 2007

O Killers toho dnes už každý ví hodně - je to jedna z největších kytarovek své generace. Dokonce tak velká, že jak se zdá ustojí opadnutí zájmu o jejich žánr. V listopadu vydali nové album, sestavené z B stran singlů, remixů a rarit. Takové desky jsou dělané na předvánoční trh a většinou nepřinesou žádné zajímavé zjištění, tím spíš prožitek. Killers ale překvapili a přinesli materiál, který je uchu indie posluchače velmi libý.

Dali se dohromady v Las Vegas a když složili asi pátou skladbu, šli na koncert Oasis a uvědomili si, že by radši hráli rock´n´roll než ten jejich duran duran šunt - jak potom začali svojí rannou tvorbu sami pojmenovávat.

00641357.jpeg

Album Sawdust obsahuje celkem 17 skladeb a některé z nich už znáte z vysílání Radia Wave. Většina redakce se shoduje, že tenhle počin není jen obyčejné zaplácnutí nosičem nějakým materiálem pro vánoční nákupy. Myslí si to i nejpovolanější z nás - hudební dramaturg Tomáš Turek.

Druhá recenze přináší pohled odborníka a zároveň vyvažuje nastavená pozitiva. Podle Pavla Kučery bychom si na The Killers měli dát příště pozor.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.