Deska Týdne - M.I.A.

7. září 2007

Zpěvačka M.I.A. vydala svou v pořadí druhou desku. Novinka nese název Kala a během 36. týdne jsme vám ji podrobně představili. Tahle slečna kombinuje grime, elektro a hiphop a ve svých textech si rozhodně servítky nebere. Na závěr týdne vám přinášíme kompletní souhrn celého materiálu o M.I.A. a na vás bude rozhodnutí, jestli si ho pořídit do svého archivu.

Zajímavá ovšem není jen hudba téhle slečny, ale i její životopis. Ten by v klidu mohl pocházet z pera nějakého ulítlého hollywoodského scénáristy. Krátký profil M.I.A. pro vás připravila Ivana Veselková.

00593129.jpeg

Nenechte se zmást tím, že vám z téhle desky hrajeme už několik měsíců, album jako celek vychází až teď na konci léta a je to bezesporu jedna z událostí roku. Alespoň si to myslí náš hudební guru Tadeáš Haager, který připravil na album Kala recenzi.

No a aby bylo nestrannosti učiněno za dost, nabídnu vám teď názor na zmiňované album z úst hudebního odborníka mimo naše řady. Oslovili jsme znalce hip hopu, hudebního publicistu Karla Veselého, který si o druhé desce M.I.A. myslí tohle...

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio