Deska Týdne - PJ Harvey

12. říjen 2007

Zpěvačka, kytaristka a skladatelka, vlastním jménem Polly Jean Harvey vydala nové album. Tomu jsme se celý týden věnovali v pravidelné rubrice Deska týdne. White Chalk je pouze piáno a křehký zpěv PJ Harvey, klidná deska znějící jako pozvánka do jejího vlastního světa, který je tentokrát velmi mírumilovný. POSLECHNĚTE SI: Profil, recenzi a pohled odborníka

PJ Harvey debutovala v roce 91, kdy za doprovodu basy s bicích (sama obsluhovala kytaru), nahrála první singl s názvem Dress. O rok později vychází úžasný debut Dry, kterým na sebe upoutává pozornost nejen v Anglii. Profil PJ Harvey připravil Mirek Chromý.

00609151.jpeg

Po třech letech se tahle Angličanka přihlásila s další studiovou nahrávkou, která je díky jejímu renomé událostí už jen samotným vydáním. Ovšem jaký je obsah, to vám sdělí v recenzi Tomáš Turek, který White Chalk poctivě naposlouchal.

Oproti jejímu dosavadnímu materiálu se na téhle hudební aktualitě odehrává většina skladeb pouze mezi piánem a teskným vokálem autorky. O tom také mluví v pohledu odborníka Kay Buriánek.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.