Deska Týdne - Radiohead

25. říjen 2007

Radiohead - tohle jméno teď slýcháte dost pravidelně na naší stanici a určitě nejen tam. Hudební časopisy a servery o nich píší snad ještě více. Proč vlastně všechno tohle bláznění okolo jedné desky? Radiohead po 4 letech vydali další album, už to je velká událost. Nejzajímavější na tom je, že si cenu za zakoupení In Raninbows určíte sami.

Podle dostupných informací se mělo prodat během jednoho týdne něco přes jeden milion desek. Na oficiální počet si asi ještě počkáme, ale už teď se dá hovořit o počátcích velkých změn v distribuci a prodeji hudby. Necháme teď vize budoucnosti stranou a podíváme se na shrnutí Desky týdne. Profil Radiohead pro vás připravila Ivana Veselková.

00617748.jpeg

Protože se o album nedá soutěžit máme pro vás tento týden celkem tři recenze, tři pohledy na jednu desku. První připravil náš kolega Tadeáš Haager.

Album In Rainbows od Radiohead je výjimečné. Je to jednak díky způsobu, kterým ho kapela nabídla k prodeji. Především je dle názoru těch, kteří ho už slyšeli, aspirantem na jednu z nejlepších letošních desek. Druhý v pořadí je publicista Michal Pařízek, který píše například pro časopis Týden nebo server Aktuálně.cz.

00615600.jpeg

Poslední recenzi In Rainbows připravil hudební publicista a "megasrdcař", Pavel Turek.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.