Deska týdne: Sklenik

12. leden 2007

Deskou týdne byl pro tentokrát vybrán projekt bratranců Skleníků, příznačně nazvaný Sklenik. Album se jmenuje Blatce Masters, spolupracovali na něm lidé jako: Charlie One, Klára Vytisková, Adam Klemens nebo Květa Fialová. Celý týden jsme se desce věnovali a tady vám přinášíme shrnutí. POSLECHNĚTE SI: Profil, recenzi a pohled odborníka

Hlavní protagonisté, bratranci Honza a Bóřa Kleníkové stáli u vzniku skupin Liquid Harmony nebo Ohm Square. V mládí spoluzaložili kapelu Katedrála v plamenech, pak se ale jejich hudební cesty rozešly.
Profil projektu skleník pro vás připravil Tomáš Turek.

Až v roce 2001 se bratranci zase sešli a vymysleli koncept "rodinné desky". Kromě názvu SKLENIK, který odkazuje na jejich společná příjmení, se rodinné vazby projevují i v názvu desky. Jméno Blatce Masters totiž nesl pingpongový turnaj, který na rodinné chalupě v obci Blatce řadu let pořádali pro své kamarády otcové Honzy a Bóřy.
Poslechněte si recenzi desky od Tadeáše Haagera.

00488693.jpeg

Album laděné mezi progresivní elektronický pop, taneční hudbu a jazzově načichlý chillout se rozhodl vydat jako prvotinu nově založený label Clubmark.
Pohledem odborníka zhodnotil Boris Carloff.

Shrnutí Desky týdne uslyšíte ještě jednou v kulturním magazínu RW Weekend Check Out vždy každý pátek od 17.00 - 19.00 hodin.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio