Děti, jdou k vám kuřátka, draci i štěňátka! Filmově kritický magazín griluje masité animáky pro nejmenší

17. září 2021

„Pořady pro děti jsou poslední dobou hrozně infantilní,“ rozčilují se odborníci ve studiu Radia Wave. Čelisti se proto rozhodly jít na to jinak a komunikovat s malými posluchači stejně jako s velkými, z čehož budou mít všichni rodičové jistě velkou radost. Filmově kritický magazín místo večerníčku do každé rodiny!

Rozvraceči dobrých mravů Aleš, Vítek, Tonda a Tomák pro nejmenší nakoukali to nejvýraznější z aktuálně trendujících animovaných novinek. A co by to bylo za dětskou relaci, kdyby v ní chyběli roztomilí pejsánci!

„Tlapková patrola je úspěšná kanadská série o skupině štěňat, která například řídí různá auta, jeden je policajt… Zkrátka velmi příjemná podívaná, pokud je vám třeba pět let. První plnohodnotný film o těchto pejscích je ještě příjemnější – tvůrci vzali seriál a upgradovali, co se dalo,“ popisuje zasvěceně Tonda a Aleš jen tiše závidí čtyřnohým hrdinům řidičáky.

„Myslím si, že všichni fanoušci tohohle fenoménu by měli zajít do kina. Což asi nebude nikdo, kdo poslouchá Čelisti, ale já jsem si sledování se synem středně užil,“ uzavírá psí dobrodružství Tonda a Aleš přitakává, že podobným způsobem na něj zapůsobilo promítání nového Mimi šéfa.

„Film kritizující korporátní myšlení prostřednictvím mimin, který vás neustále fackujou sendvičema. Kvůli tomu to asi nemá úplně valný recenze, ale jsou tam i opravdu chytrý vtipy, byť pomrkávající po dospěláckým publiku,“ hodnotí.

Suverénně nejpovedenějším aktuálním dětským počinem, který si bez nadsázky zaslouží i místo mezi nejlepšími animáky poslední dekády, je snímek Raya a drak. Propojuje americkou a asijskou tradici, aniž by výsledek působil jako kýč, navíc je třeba zmínit i skutečně překrásnou animaci.

„Je to plnohodnotná fantasy. Ten film před vámi buduje neexistující svět, je schopen hrozně elegantně vytvořit komplexní a emotivní mytologii. Úžasně to celé funguje a rádi se do toho necháte vtáhnout,“ chválí Vítek a Aleš ještě dychtivě prosí posluchače, aby se zaměřili na skvostný soundtrack od Jamese Newtona Howarda.

Jak vychází Kryštof Kolumbus s městskou policií? Rodí se po pravidelné konzumaci černé kávy tmavé děti? Je Zhoubné zlo zábavné? Povedl se francouzskému Trojanovi akčňák Kate? Jak by se zachovali Vítek s Tondou, kdyby chtěl Aleše ulovit jestřáb? Touží být Tomák novodobým Tarzanem a jmenovat se Hovan? Našel by z pralesa Cestu domů, kdyby dostal chuť na pivo? A jsou Čelisti jediným fungujícím rodinným podnikem, jaký kdy kluci založili? Poslechněte si celá filmově kritická Kuřátka s hvězdičkou!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.