Diagnóza F: Ze sexbyznysu na trh práce

18. říjen 2012

Důvodů, které vedou ženy k tomu, aby se živily svým tělem v sexbyznysu, je řada. Dominují mezi nimi ty ekonomické. Asi polovina klientek sdružení Rozkoš bez rizika jsou matky samoživitelky. Práce v sexbyznysu jim umožňuje pracovat přes noc, mít dost peněz a i času na děti. Své profesi se v průměru věnují pět let.

Co ale nastane po těch (průměrných) pěti letech? Jaký je návrat do práce? Z čeho mají největší strach? Výrazně si finančně pohorší, musí se naučit hospodařit s penězi, které dostanou jednou za měsíc (na rozdíl od každodenní výplaty, na kterou byly dosud zvyklé), bojí se, že ve svém novém životě potkají některého ze svých zákazníků. Vždyť kdo si má ty zástupy mužů pamatovat.

Na sexbyznys jsme se v Diagnóze F dívaly s výkonnou ředitelkou Rozkoše bez rizika Mgr. Lucií Šídovou optikou trhu práce. Nemohly jsme tedy nezmínit i případnou legalizaci prostituce jako profese (a zkušenosti s ní ze zahraničí) a dopady různých regulačních opatření a vyhlášek, ke kterým přistupují města, aby vymýtila nežádoucí pouliční prostituci.

02746670.jpeg

Odkaz:
Rozkoš bez rizika, o.s.

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka