Distrikt: Proměna Negrelliho viaduktu a městská divočina

12. září 2014

Negrelliho viadukt hrává díky zájmu zahraničních štábů ve filmech, hlavní roli si ale možná zahraje i v budoucnosti Karlína. Tak by se dal shrnout důvod pro první veřejnou debatu o možné proměně jedné z nejzajímavějších pražských staveb. Mohly by v obloucích pražského železničního mostu v budoucnu být kavárny a obchody jako ve Vídni nebo v Berlíně? Druhým tématem byla městská divočina, o které jsme mluvili s přírodovědcem Jiřím Sádlem.

Pokud hlavní město stihne projekt připravit, v místech dnes obklopených jen parkujícími auty by mohl sídlit mix městem vybraných podniků. Pokračovalo by tak oživování Karlína nastartované změnou po povodních a letos zdůrazněné vznikem Přístavu 18600. Na břehu řeky vznikla mezi divokým křovím a topoly kavárna, stage a minulý týden taky betonový nábytek, který tu odlévali v jámách v zemi. Všechny informace o tom, co na kousku záplavové oblasti na břehu Karlína vzniká, najdete na facebookovém profilu Přístavu 18600, víc o pražské městské divočině, o viaduktu a karlínských proměnách si poslechněte v záznamu pořadu.

03181495.jpeg

PlaylistRatking – CanalCommon – Real PeopleNAS – Halftime LegendadoThe Roots – The Other Side LegendadoArca – ThieveryMike Skinner – Sharp DartsPlan B – Kidz

Spustit audio