Divadlo pro jednoho

26. listopad 2007

Dnešní Tyjárt je věnovaný poslednímu představení z projektu Off Off v Paláci Akropolis. Do Prahy vůbec poprvé 2. prosince přijede norský tanečník a výtvarník Heine R. Avdal, se svojí performance Box With Holes. Půjde o opravdu nekonvenční divadelní zážitek, který diváci budou navštěvovat po jednom v průběhu celé první prosincové neděle. POSLECHNĚTE SI: Tyjátr pro tento týden

Tyjátr

0:00
/
0:00

Představení s názvem Box With Holes neboli krabice s dírami je jakási instalace. Jejím smyslem je upozornit na stále rostoucí počet neosobních vztahů, který si vytváříme pomocí internetu a dalších technologií. Výjimečnost projektu je daná už samotnou realizací. Představení, nebo chcete-li instalaci, navštěvuje jeden divák po druhém a přitom se spolu navzájem nikdy nepotkají. Pro jednoho člověka je vyhrazený zhruba patnáctiminutový prostor, ve kterém bude intenzivně pracovat se samotným umělcem. Co vás přesně čeká, to vám samozřejmě nepovím. Důležité je právě to očekávání a překvapení. Prozradím jen tolik, že Avdal pracuje v úplné tmě s nejrůznějšími technologiemi, zrcadlem a jako nástroj často používá ruce.

00632106.jpeg

Protože norského tanečníka a výtvarníka po celou dobu neuvidíte, tak se možná hodí říct, s kým budete mít čest. Heine R. Avdal studoval tanec, choreografii a video v Oslu a v Bruselu. Jako performer v Norsku spolupracuje s řadou souborů, se svými projekty jezdí po celé Evropě a byl dokonce i v Japonsku.

Počet lístků na jeho nedělní představení v Paláci Akropolis je omezený, tak si s rezervací pospěšte. První pán (divák) na holení jde ve 12 hodin a poslední v 19.45.

Další informace najdete na stránkách Paláce Akropolis!

autor: zuf
Spustit audio