Divadlo pro zamilované

23. září 2010

Láska, víno, hudba, tanec, olivy, květiny a hlavně Shakespeare. A protože tohle všechno k májovému času patří, rozhodli jsme se Tyjátr věnovat jednomu romantickému představení. Zuzka Filípková se vydala do Divadla v Celené, kde si s Jakubem Špalkem a herečkou Evou Elsnerovou povídala o speciálním představení pro zamilované zvaném Májový Shakespeare. POSLECHNĚTE SI: Tyjátr pro tento týden

Tyjátr

0:00
/
0:00

Májový Shakespeare se hraje už šestým rokem a během této doby se několikrát změnil. Původně to ani nemělo být představení, ale spíš jeden takový večer plný lásky. Později se začalo jezdit s Májovým Shakespearem v létě i po hradech a zámcích a teď už můžeme říct, že jde o plnohodnotné představení. Letos herci nazkoušeli už třetí verzi a ta je podle slov Jakuba Špalka a herečky Evy Elsnerové zatím nejmonstróznější. Na jevišti se potkává několik postav tohoto slavného anglického dramatika. Osu představení tvoří dva příběhy - příběh Othela a Desdemony a Romea a Julie, kteří se ve stejný okamžik potkávají na jednom plese. Romantickou náladu dokresluje ještě živá dobová gotický hudba skupiny Krless.

00538975.jpeg

V hlavních rolích uvidíte Jana Potměšila, Báru Lukešovou, Pavlu Nečetovou, Filipa Rajmonta, Evu Elsnerovou a další.

Jestli Májového Shakespeara nestihnete hned zítra 1. května, další příležitosti máte 8. a 10. května. Pak už se tohle představení objeví v programu divadla v Celetné asi jen dvakrát, tak pozor, ať to neprošvihnete.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio