Divadlo za ploty psychiatrické léčebny

22. září 2010

Festival Mezi ploty otevře svá dvířka letos už po sedmnácté. V Praze se uskuteční ve dvou dnech 31. května a 1. června v areálu psychiatrické léčebny Bohnice. Kromě koncertů patří do programu tradičně také divadelní sekce. Právě o ní vás informujeme v pravidelné pondělní rubrice Tyjátr.

Mezi ploty vám každoročně nabízejí jak ochutnávku z profesionálních divadelních scén, tak z amatérských souborů. Letos si ve dvou dnech budete moci vybrat asi z padesáti různých představení. Hrát se bude na několika místech po celém areálu. K dispozici jsou dvě scény v divadle Za plotem, pět míst v plenéru a jedna venkovní krytá, kde se vystřídá řada tanečních představení a pohybová divadla.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s ředitelem festivalu Robertem Kozlerem a členy hudebního seskupení The Tap Tap

00721682.jpeg

Divadelní dramaturgie je koncipována tak, aby si tam každý našel něco pro sebe. Letos v programu nechybí například i divadlo Komedie s představením režiséra Davida Jařaba Vodičkova - Lazarská nebo divadlo Na zábradlí s inscenací Hodinová hra.

Festival Mezi ploty se snaží propojit diváky a lidi s handicapem a nedělat mezi nimi rozdíl. I vzhledem k místu, kde se festival koná, nabízejí se různá témata, která účinkující zpracovávají ve svých projektech. V divadelní nabídce najdete i taková představení, ve kterých se tvůrci opírají o problematiku duševního zdraví. Minulý rok se o to postaral divadelní spolek Kašpar.

Logo festivalu Mezi Ploty

Mimo to uvidíte i práci duševně postižených pacientů. Jedním z nejznámějších souborů je Bohnická divadelní společnost.

Mezi ploty letos přizvali také sdružení absolventů JAMU, známou tanečnici s jejím autorským projektem Antonii Svobodovou nebo pohybové divadlo Veselé skoky.

Podrobný přehled všech divadel, která na festivalu vystoupí, najdete samozřejmě na webových stránkách www.meziploty.cz.

autor: zuf
Spustit audio