Dnešní Grundfunk o filmu Veselé vánoční hody

19. březen 2006

Grundfunk DJe Maceo bude řešit "první porevoluční trezový film" Veselé vánoční hody. Sly a jeho afro s kotletami od ucha k uchu nám naservíroval v prvním březnovém týdnu novinku.

Hold tomuto hudebníkovi s jeho "familijí" vzdali současní velikáni hudebního světa, a tak klasiku Everyday People předělali Maroon 5, singl Star rapeři The Roots a hitovku I Want To Take You Higher přezpíval Steven Tyler z Aerosmith.

Z dalších jmen, která si vzala do parády funkovou klasiku, jmenujme Johna Legenda, Joss Stonea, Mobyho, Janet Jackson, Chucka D a i Martina Luthera, který se objevil v tomto týdnu na pódiu pražského Lucerna Music Baru.

Samozřejmě dojde i na brazilskou spojku... Od ledna do května máme v Brazílii svoji spojku, DJe a žurnalistu Martina Mikuláše.

Vybaven foťákem a nahrávacím zařízením se vydal prozkoumat pro Čechy neprobádané území brazilské populární hudby. Každou neděli kolem půl deváté se s ním telefonicky spojuje DJ Maceo v pořadu Grundfunk a společně probírají nové hudební a jiné zážitky.

Pravidelně zaznívají i ukázky z široké palety brazilských žánrů a rytmů včetně exklusivních nahrávek pořízených Mikulášem přímo na místě.

Veselé vánoční hody.
V roce 2000 jej vyrobila ČT. Je to horor na motivy pohádky o Otesánkovi, který je převeden do současnosti. Dílko skýtá nevšední zážitek z bizarnosti a místy až nestoudné nechutnosti, která má u mnohých filmových fandů současnosti velký úspěch.

Není tomu tak ale u šéfů TV vysílání, a proto je film již šest let zavřen v nedobytném archivu ČT. Ač se ČT stále dušuje, že film odvysílá, vůle k tomu evidentně není.

Film totiž nevykazuje klasické komerční znaky laciné zábavy, a proto u vedení ČT vzbuzuje obavy o naplnění koláčů sledovanosti. Chcete-li se dozvědět víc o této "nechutné úchylárně", jak je film často označován, přímo od režiséra Filipa Menzela, poslouchejte v neděli od 20 hod. Radio Wave.

Posádka Grundfunku ve složení Dj Maceo, Marek Vobr, Filip Menzel a Pavel Mrázek se těší na on-air connection :) Více podrobností o programu včetně synopse filmu zde:

00375395.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.