Dobří holubi se vracejí s lepšími songy. Startér fandí odrzlému BoLs i synthovým The Envlps

29. říjen 2018

Oba jsme už ve Startéru měli, teď se vracejí s novými songy. Minimálně jednomu z nich to žereme oba, vidíme veliký pokrok a hodně fandíme! Teď je to na vás – líbí se vám hra s očekáváním, kterou v Digital připravil producent, songwriter a rapper BoLs?

Matěj Dvořák nám loni poslal song EXTRAVAGANZA, který jsme střídavě chválili, střídavě mu vyčítali složitou flow. Pravda ale je, že BoLs už loni ve vysílání zaujal Matwe Kaščáka, jednoho z dramaturgů festivalu Pohoda a člověka známého nekompromisním hodnocením. A co letos? Digital slouží jako otvírák nového BoLsova EP Brainmush a je to pořádně hutná sonická kaše, která chvilku chutná jako pomalý zpovědní valčík, pak se změní v autotunovou psychedelii – a nikdy přitom nepřijde o moment překvapení. Opět skvělá produkce, tentokrát navíc i lepší vokální projev. A zase super vizuály, které navíc chytře navazují na předchozí EXTRAVAGANZU. Nerýsuje se nám tady náhodou hvězda?

I The Envlps si to v hitparádě neobjevených kdysi vyzkoušeli. A stejně jako BoLs si ani oni nevedli špatně. Zároveň jde ale o kapelu, která má prostě na víc. Podle Jakuba Kaifosze to chce doladit celý koncept, který má nedostatky úplně stejně jako celý název kapely. Podle Jonáše jsou naopak Envlps kapela, která má perfektně připravenou estetiku i vizuální identitu, a i když Catwalk občas hudebně trochu plave na vodě, líbí se mu. Dostane česká scéna své M83? Když dáte hlas The Envlps, tak ano!

Posílejte hlasy svým favoritům, přidejte do hitparády vlastní song! Startér se na vás těší.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.