Dobrovolná práce v zahraničí

13. srpen 2008

Stát se na chvíli dobrovolníkem neznamená pouze "být prospěšný", ale člověk tak může získat zajímavé životní zkušenosti, kontakty a nebo jazykové zdokonalení. O dobrovolné práci v zahraničí bylo další středeční ráno Ve střehu. Ankety z metropole a reportáže Zuzany Filípkové byly tradiční náplní ranního vysílání Radia Wave.

Byli by jste ochotní odjet kamkoli do zahraničí a vykonávat dobrovolnickou práci, to znamená práci bez jakéhokoli honoráře? Na to se v ulicích Prahy ptala Lucka Toraková.

Stát se na chvíli dobrovolníkem nemusí nutně znamenat "jen" být nějak prospěšný/á. Často to pro člověka znamená jistou životní změnu, zkušenosti a kontakty a jazykové zdokonalení. Reportérka Radia Wave, Zuzka Filípková si pro vás připravila informace o dobrovolné práci v zahraničí, dozvíte se jak se do takových projektů přihlásit.

00764277.jpeg

Jaký typ dobrovolnické pomoci a jaká destinace by se vám nejvíce zamlouvala? Na další sadu otázek, týkající se našeho tématu to se v ulicích metropole ptala Lucka Toraková.

Velkým hybatelem dobrovolné práce bylo období po první světové válce. Tenkrát se začaly objevovat první projekty s dobrovolníky. V současné době je síť organizací, které podporují a zajišťují tuto činnost, dobře celosvětově propojena. Ani Evropská unie nezůstává pozadu. Určitě jste už slyšeli o Evropské dobrovolné službě, která je určená lidem od 18 do 30 let.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio