Dobrovolnická činnost v Klystýru

27. červenec 2006

I když venku panují tropická vedra a všichni si na ně stěžují, ještě před pár měsíc by takovéhle počasí bylo pro spoustu lidí očekávaným darem z nebe. A právě o tom byla prázdninová repríza pořadu Klystýr. Zavzpomínáme na povodně, které letos v dubnu zase napáchaly pěknou škodu a dozvíte se o dobrovolnické práci humanitárních organizací. POSLECHNĚTE SI: Záznam pořadu

Voda vedle příjemného koupání a zchlazení v létě představuje i velkou hrozbu. Své o tom ví humanitární organizace, bez kterých bychom tyto situace asi těžko zvládali. Hosty diskusního pořadu Klystýr byli dva zástupci dobrovolnických občanských sdružení, ředitel Českého červeného kříže Jiří Procházka a Vítězslav Vurst z Adry.

Proč se lidé věnují dobrovolnické práci? Odpověď je jednoduchá. Svět potřebuje lidi, kteří chtějí nezištně pomáhat těm, kteří jejich pomoc potřebují. Jak prozradil ředitel ČČK Jiří Procházka, mnoho mladých lidí stále přichází do této organizace s cílem začlenit se mezí další dobrovolníky a naplnit svůj život hledanými hodnotami.

00423945.gif
autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio