Dobrovolnická práce

16. prosinec 2008

Líbilo by se vám dobrovolničit v Pacifiku? My jsme vyzpovídali hned dva dobrovolníky, kteří v Pacifiku tráví pravidelně svůj volný čas. Pravidelně po vlastní pracovní době se do něj vydávají a tráví tam dobrovolnou prací několik hodin. Už vám asi došlo, že nebude řeč o vzdáleném Tichomoří.

Český Pacific se nachází v Praze na Černém mostě a je to nízkoprahový klub pro děti a dospívající z okolního sídliště. Pacific se jim snaží pomáhat v obtížných životních situacích, ale poskytuje jim i cestu, jak mezi "panely" smysluplně trávit čas.

Ti, kdo do Pacificu přicházejí, se potýkají se všemožnými překážkami - od všedních trablů s učením přes problémy ve vztazích až po vážnější problémy, které se týkají drog či nefunkční rodiny. Pomocnou ruku klientům Pacificu podávají i dobrovolníci, kteří zde pracují ve svém volném čase a bez nároku na honorář. Jaký vítr zavál do Pacificu některé z nich, jak dlouho už jeho vody dobrovolně brázdí a co z toho vlastně mají? To vám řeknou nejlépe oni sami, a to v záznamu pořadu S mikrofonem na točenou.

autor: Susana
Spustit audio