Dřív jsem si myslel, že to přijde samo. Musím makat, aby to mělo grády, říká zpěvák Sofian Medjmedj

19. květen 2022

Do Velkých čísel – hitové pitevny Radia Wave – zavítal nadějný zpěvák, bývalý parkourista, víc houslista než kytarista a český Justin Bieber s alžírskými kořeny Sofian Medjmedj. Nebyli by to Annabelle s Filipem, kdyby svého hosta nezahrnuli domácími úkoly – Sofian měl vybrat track, který ho formoval v dětství, svou aktuálně největší inspiraci a také nejoblíbenější CZ/SK hiťák.

Po takzvaném „zběžném nacítění místnosti“ Filip přišel se zjištěním, že je ve studiu jediný bez nominace na Anděla. Při příštím setkání v totožném složení by navíc mohl být jediný, kdo se nezúčastnil Eurovize, Sofian Medjmedj se totiž přiznal, že si svou účast dokáže velmi dobře představit. Krom Sofianem kurátorovaného playlistu přišla řada třeba na letošní eurovizní vítěze – ukrajinskou kapelu mísící folklór a rap Kalush Orchestra a jejich skladbu Stefania, která je věnovaná všem maminkám.

„Jakmile jsem ho tam viděl, jak vyjíždí na stage a všichni kolem mě řvou, tak jsem si prostě řekl: ‚Kámo, to je ono, co chceš dělat. Co musíš dělat. Jdi do toho, nemáš čas už ztrácet čas,“ vypráví Sofian o formativnímu zážitku, který pro něj znamenala návštěva koncertu Justina Biebera. Jak už to tak bývá, Sofianova cesta k úspěchu se ale neobešla bez trnitých pasáží.

Na otázku, kdy se přestal zaobírat hejtem a negativními komentáři odpovídá vcelku překvapivě: „To je fakt docela nedávno. Myslím si, že třeba minulý rok v létě, když jsme vydali track VMBR,  tak potom až nějak. Až u desky 19, kterou jsme vydali před rokem.“ S Annabelle a Filipem si povídal mimo jiné o své lásce k tvrdším žánrům hudby – vstupní bránu k nim mu otevřel vlastní dědeček.

Jak se liší zpěvák Sofian Medjmedj s rovnátky od toho bez nich? A je pravda, že mu jeho děda ukázal Linkin Park? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka