Drop Out: Nedělní deep house cesta z Chicaga do Berlína

Mike Corner zařadil do deep house laděného setu novinky tohoto týdne od Gustava Andrése, Douglase Greeda nebo projektu Nitam na labelu Unterton. Vydařený podcast pro Drop Out namíchal tentokrát Rafo ze Slovenska a s novým split vinylem přišel tento týden domácí label Beef Records.

Drop Out Podcast

Rafo aka Michal Rafaj z Bratislavy miluje hudbu a grafický design, což se mu daří skvěle spojovat díky značce Popular. Jeho vinylová DJ selekce je velmi eklektická (disco, house, rare grooves, techno, brokenbeat) s odkazem na Detroit a Chicago kořeny. Přestože hostuje v řadě klubů a na festivalech nejen na Slovensku, jeho domácí scénou je bratislavský Nu Spirit Bar a Nu Spirit Club. Právě tam pořádá pravidelnou Popular Night, na které již hráli např. Juju & Jordash (ISRL), Anton Zap (RU), Chez Damier (USA), Tevo Howard (USA), Scott Ferguson (USA), Move D (GER), Dubbyman (ESP), Jus Ed (USA), Metro Area (USA), DJ Deep (FRA), Rick Wade (USA) a další.

Kromě toho se Rafo věnuje také vlastní produkci a připravuje „vinyl only“ label Slowmotion Records. Aktuálně vás zve na pražskou zastávku jeho Popular Night 14. března v Café Neustadt, kde se představí s celou Popular crew.

 

Drop Out Podcast: Rafo (Popular) by Drop Out Podcast on Mixcloud

Domácí release

Label Beef Records představil tento týden další release. Jedná se o vinylové EP SPLIT001, na kterém se kromě tuzemské dvojice Fatty M & Matoa objevil opět německý projekt JTRP (Jorge Takei & Philipp Morris) z Kolína nad Rýnem, kteří mimo jiné vydávali pro bass label Deep Teknologi. S jejich špinavým acid house / ghetto techno zvukem si zde pohrál dokonce Glenn Astro.

Klubová navigace

Nightphunk Records slibují na pátek warehouse style party v centru Prahy s Darrenem Gregorym z Wasabi Generals. Že „techno je všechno“, tvrdí jeden z našich minulých hostí Skaph a spolu s Plugem nebo Tonim Riotem vás zvou do klubu Cema Cema. Drop Out v klubu s Mikem Cornerem můžete potkat v sobotu v pražském Groove Baru. U rozhlasové afterparty se ale uslyšíme opět v neděli 20.00–21.00!

Playlist pořadu:
Vin Sol – It’s House
Esteban Adame – Notice This
Norm Talley – Cosmic Waves
Douglas Greed – Spark
Sai – To Be
Move D – Got 2 Be
Sound Stream – Deeper Love
Gustavo Andrés – Beaches
Nitam – Neotyp
Jorge Takei – The Cat
Omar S – Surpass
Mr. Ho / Florian Blauensteiner – Crescendeux (Roman Rauch Remix)
Mental Overdrive – Chappo

autor: Michal Bureš
Spustit audio