Dvojitá Fashiondesigners ve finále TSD, Naranu a Calma Calla

8. únor 2011

V Modeschau jsme se tentokrát věnovali dalším finalistům soutěže Top Styl Designer, a to Veronice Průšové a Janu Zemanovi, kteří vystupují pod pseudonymem Dvojitá Fashiondesigners. Byli jsme se podívat v ateliéru Designu oděvu a obuvi na VŠUP, kde jsme natočili rozhovor se studentkami Markétou Šohajovou a Pavlou Podsedníkovou, autorkami značky obuvi Naranu. A naše reportérka Lenka Hotmarová pro nás objevila na Praze 6 nový obchod s designovým oblečením Calma Calla.

V rozhovoru s návrhářským duem Dvojitá Fashiondesigners, Veronikou Průšovou a Janem Zemanem, se dozvíte, jak vznikala a čím byla inspirována kolekce Sharp, kterou můžete vidět ve finále soutěže Top Styl Designer v rámci veletrhu Styl a Kabo v Brně. V rozhovoru uslyšíte, v čem se nynější kolekce Sharp liší od stejnojmenné kolekce prezentované na podzim v soutěži Shooting Fashion Stars. A také vám Veronika Průšová přiblíží svůj studijní pobyt v Jeruzalémě...

V minulém díle Modeschau jsme natáčeli rozhovor s Viktorií Yash, studentkou ateliéru Módní tvorby Josefa Ťapťucha na VŠUP, o její klauzurní práci na téma Předmět touhy. Tentokrát jsme vyrazili obhlédnout klauzury konkurenčního ateliéru VŠUP – Designu oděvu a obuvi Liběny Rochové, kde nás zaujala klauzurní práce Naranu Markéty Šohajové a Pavly Podsedníkové na téma Moje značka.

02253620.jpeg

Vedle příjemného posezení nad šálkem kávy v Café Calma na Praze 6 si můžete prohlédnout sortiment stejnojmenného obchodu s designovým oblečením a šperky českých návrhářů. S majitelkami obchodu hovořila Lenka Hotmarová.

Odkazy:
dvojitaporce.cz
www.naranu.cz
www.calma.cz

Playlist:
Martial Canterel - Occupy These Terms (Wierd rec.)
Papertwin - Cross (uns.)
Toro y Moi - Still Sound (Carpark)
Silk Flowers - Frozen Moments, Nite Jewel remix, (Captured Tracks)
Laurel Halo - Supersymmetry, Entrepreneurs Venus Fly Splat Remix (Uns.)
Rommek - Fishermans Friend (Uns.)
World War - Trouble (Uns.)
Weekend - Monday Morning Monongah WV, Water Borders remix (Transparent)
Colo - Twenty Six (Uns.)
Perez - Night (Uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.