Echo Jardy Petříka

Elektronická hudba ze všech stran a směrů. Interpreti, které v českém éteru jen tak někde neuslyšíte, což ale rozhodně neznamená, že jejich produkce nestojí za pozornost. Přesvědčte se na vlastní uši každé pondělí mezi devátou a desátou hodinou večerní. Dříve WavetroniQ, od ledna 2014 Echo Jardy Petříka.

Echo Jardy Petříka to je elektronika pomalá i rychlejší, hloubavá i veselá, klasická i experimentální. S přesahy do kytar, jazzu, hip hopu i vážné hudby. Zasněnost a melancholie, ale i agresivita a nabušenost. Skladby notoricky známé i ty neprávem opomíjené. Stará, časem prověřená alba i čerstvé desky, na kterých se ještě nestihnul usadit prach. Osvědčení interpreti i jejich méně úspěšní kolegové. Beaty rovné, zlámané i zcela nepravidelně tepající. Prostě elektronika ze všech stran a směrů – od ambientu, field recordings, modern classical, chill-outu a downtempa přes minimal, deep-house, IDM, glitch, dubstep a illbient až po breakcore, techno, drill’n’bass, noise a všelijakou abstraktní / experimentální elektroniku.

A navrch každý týden třískladbový průřez novou zajímavou deskou v rubrice 3in1.

Pořad připravuje a moderuje: Jarda Petřík

Historie pořadu:
WavetroniQ vzniknul v říjnu roku 2008 a od historicky prvního vysílání pořadu (které proběhlo 13. října 2008) až do programové změny v dubnu 2012, mu patřila pondělní osmá až devátá hodina večerní. Od dubna 2012 náleží WavetroniQu v pondělním programu pozdější čas - začíná vždy úderem deváté večerní, s nezměněnou hodinovou stopáží. V lednu 2014 se pořad přejmenoval na Echo Jardy Petříka. Život mu vdechnul a od začátku až do současnosti (s pauzou v období únor 2009 až září 2009, kdy byl dočasně vystřídán Tomášem Oravcem) jej také moderuje Jarda Petřík. Od prvních vysílání pořadu je jeho nedílnou součástí také pravidelná rubrika 3in1, která každý týden představuje ve 3 skladbách nové zajímavé elektronické album. Během prázdninových měsíců (zpravidla červen až září), má pak rubrika 3in1 zaslouženou „dovolenou“ a pořad se věnuje mapování letních evropských elektronických festivalů.

Záznamy starších dílů Echa Jardy Petříka/WavetroniQu najdete v našem JUKEBOXU!

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio