Echo Jardy Petříka s novou deskou A U R O R A Bena Frosta

9. červen 2014

Po speciálu z minulého týdne věnovaném rakouskému festivalu Heart Of Noise měl hluk hlavní slovo i ve třetím červnovém Echu, tentokrát především díky rubrice 3in1 a skvělé nové desce A U R O R A domestikovaného Islanďana Bena Frosta.

Z nahrávky, která vyšla na konci května u labelu Bedroom Community, pět let po předešlé řadovce By The Throat, zaburácely skladby Nolan, Venter a závěrečná A Single Point Of Blinding Light.

Úvodní minuty ale patřily jinému rodilému protinožci – novozélandskému producentovi Oliveru Perymanovi, který pod aliasem Fis vydal v květnu u labelu Tri Angle EPčko Iterations, následovníka loňského prosincového releasu Preparations. Po ukázce Fever Sweats ovládnuli na dalších deset minut Echo švédští Roll The Dice s epickou skladbou Assembly z nového alba Until Silence, které vyšlo na začátku června, po třech letech od předešlé desky In Dust, opět u labelu Leaf.

I projekt Hiss Tracts tvoří duo – Kevin Doria z kapely Growing a David Bryant z Godspeed You! Black Emperor. Jejich vzájemná spolupráce kombinující post-rock s ambientem a hlučnějšími pasážemi vyústila v debutovou desku Shortwave Nights, jejíž vydání zaštítil montrealský label Constellation. Před rubrikou 3in1 dostal prostor ještě jeden aktuální release, tentokrát z Type Records. Třískladbový vinyl člena Zelienople Mika Weise „Don’t Know, Just Walk“ představila nejkratší skladba Out Of The Flowers.

Poslední minuty po triádě Bena Frosta pak patřily ukázce Analogues z lednového EPčka The Hollow Organ jednočlenného projektu Helm, pod kterým je podepsaný Luke Younger, a úplný závěr obstarala tradičně upoutávka na příští vydání rubriky 3in1. Bližšího představení se tentokrát dočká oficiální dlouhohrající debut poloviny dua Lakker Iana McDonnella, který produkuje i sólově pod aliasem Eomac. Z alba Spectre, které mu vyšlo v květnu na značce Killekill a stylově osciluje v ranku temnějšího experimentálního techna, zazněl stejnojmenný track.

Playlist:
Fis – Fever Sweats [Iterations] /Tri Angle, 2014/
Roll The Dice – Assembly [Until Silence] /Leaf, 2014/
Hiss Tracts – Test Recording At Trembling City [Shortwave Nights] /Constellation, 2014/
Mike Weis – Out Of The Flowers [Don’t Know, Just Walk] /Type, 2014/

Rubrika 3 in 1:
Ben Frost – A U R O R A /Bedroom Community, 2014/
Nolan
Venter
A Single Point Of Blinding Light

Helm – Analogues [The Hollow Organ] /Pan, 2014/
Eomac – Spectre [Spectre] /Killekill, 2014/

Spustit audio