Echo Live: Placebo ze švýcarského festivalu Paléo

4. listopad 2014

Ve čtvrtek i v sobotu vám v pořadu Echo Live nabídneme dlouhý koncert kultovní skupiny Placebo, která letos vystoupila na švýcarském festivalu Paléo.

Alternativně rocková kapela Placebo letos oslaví dvacáté výročí založení. Za dvě dekády existence toho skupina, kterou vede zpěvák a skladatel Brian Molko, zažila víc než dost. Hned jejich debutová deska, eponymní album z roku 1996, se dostala na první místo britského žebříčku a postarala se o raketový start. Po zbytek kariéry se Placebo potýkali s relativní nepřízní kritiků a naopak s až fanatickou oddaností davů fanoušků, které uchvátila jejich kombinace glam rocku, temných kytar a textů o složitostech lidské duše. Svoji roli v popularitě skupiny samozřejmě sehrál i androgynní frontman Brian Molko.

Placebo vydali svoji zatím poslední desku Loud Like Love v loňském roce a i z ní samozřejmě hráli na letošním ročníku švýcarského festivalu Paléo – záznam jejich vystoupení má téměř dvě hodiny, koncert tedy rozdělíme na dvě části ve čtvrtečním i sobotním Echu Live. Vystoupení pro Evropskou vysílací unii, a tedy i pro Radio Wave zaznamenala švýcarská rozhlasová stanice RTS.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio