Echo Live: Zakončení ústeckého týdne s kapelou Houpací koně

23. říjen 2014

Ústecký týden na Radiu Wave zakončíme v pořadu Echo Live záznamem koncertu zřejmě nejslavnější severočeské kapely – skupinu Houpací koně jsme natáčeli na Radio Wave Live Session v roce 2011 a právě tenhle koncert vám nabídneme jako tečku za regionálním týdnem.

Stálici ústeckého rock popu Houpací koně kolem sebe svolal v roce 1991 Jiří Imlauf. Na eponymní debut čekala kapela skoro čtyři roky, rychle po něm následovala deska Záříjen a pak sedm let ticha. Zlomový bod, spojení s labelem Guerilla Records a produkcí Ondřeje Ježka z OTK, přišel v roce 2003. Tehdy vyšla Houpacím koním zásadní nahrávka překračující hranice regionu, deska Písně z bistra. Během další sedmileté studiové pauzy má za sebou skupina stovky živých koncertů po celé republice, výjezdy na Slovensko, do Německa i Holandska a jedno živé album z Národního domu v rodném městě.

V roce 2010 zakládají vlastní nezávislou značku Yannick South, na které koncem října vychází nahrávka Hotel Palace, a právě tahle nahrávka byla v době natáčení koncertu v rámci Radio Wave Live Session ta aktuální. Na závěr našeho ústeckého týdne na Radiu Wave si připomeneme, jak zněla skupina Houpací koně právě před čtyřmi lety.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio