Empatičtí havrani a ctižádostivé opice. Výběr zpráv týdne naznačí, že lidi už nikoho nezajímají

23. květen 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová v druhém dílu podcastu Mikrovlnky komentují to nejpodivuhodnější ze zpravodajského dvorečku. Tenhle týden je oslnily aktuality ze zvířecí říše. Zemřela kočka s naštvaným výrazem, kterou stejně jako Zuzanu sužovala infekce močových cest. Ctižádostivé matky šimpanzů se snaží svým synům dopomoci k souloži, a to zákeřnou likvidací konkurence – to by se hodilo i spoustě paniců na diskotéce ve Vyškově.

Uplynulý týden ale nebyl nabitý jen zvířecími kauzami. Britští demonstranti začali používat proti politikům místo tradičních vajec mléčné shaky, což ale Zuzana považuje za ekologickou katastrofu, protože vejce nezanechala na rozdíl od kelímků tolik odpadu. Ivana vše obloukem vrací k Brnu, kterým je zdá se posedlá. Zjistila totiž, že Zuzčino bydliště poskytlo finanční podporu na rozvoj disciplíny jménem králičí hop. Zdá se, že lidstvo pomalu vymírá a influencery se stávají dravci, hlodavci a jiná havěť.

Nahradí nás už konečně zvířata? A zvítězí v Anglii pravda a láska díky hromadám mléčných koktejlů? Pusťte si celý nejnovější díl Mikrovlnek a užijte si nečekané zpravodajské souvislosti v podání Zuzky a Ivany.

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová jsou moderátorky jednoho z nejposlouchanějších pořadů Radia Wave Buchty. Mikrovlnky přináší to nejzajímavější z krátkých zpráv Wave News z webu wave.cz. Svébytný humor Ivany Veselkové a břitké glosy Zuzany Fuksové poslouchejte každý pátek v 10:20 na Radiu Wave nebo z podcastu kdykoli a kdekoli, a dokonce i offline!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.