Energický indie rock s jihomoravskou zpěvností. Streamujte debutové album Ette Enaka

18. říjen 2018

Vydání jednoho z nejočekávanějších kytarových debutů posledních měsíců se blíží – jihomoravská kapela Ette Enaka vydá svoje album Zazare už 23. října. Vy si ale tenhle energický indie rock můžete prostřednictvím Radia Wave pustit v exkluzivním streamu už teď.

V Ette Enaka se sešli ostřílení hudebníci Aleš (De Mood), Vítek (Rutka Laskier) a Miloš (Maniac Floor), takže měli o publicitu postaráno už na podzim roku 2016, kdy skupina vydala svoje první EP Back To Square One. Svojí schopností organicky kombinovat euforický indie rock s citem pro písničkářství s nefalšovanou energií pak zaujali nejenom v talentové soutěži Radia Wave Startér, ale i v 1Band2Play, kterou následně kapela vyhrála.

Po EPčku teď Ette Enaka konečně přicházejí i s dlouhohrajícím debutem Zazare, pro jehož jméno členové skupiny sáhli k jazyku jihoamerického indiánského kmene, ze kterého ostatně pochází i jméno kapely. Energie, dynamika, cit pro melodie a zpěvnost jsou opět základními poznávacími znameními desky, na které prý kapela pracovala rok a čtvrt. „Většina materiálu ale vznikla až poslední čtyři měsíce před nahráváním,“ upřesňuje bubeník Vítek.

Na vydání alba Zazare, které bude oficiálně venku 23. října, se podílí hudební časopis Full Moon. Kromě CD bude k dispozici i vinyl, vydaný pod hlavičkou labelu Happy Mutant. Ette Enaka svůj debut pokřtí na třech koncertech. Doprovázet je bude skupina Veena. Už dnes, tedy ve čtvrtek 18. října, zahrají Ette Enaka naživo v našem studiu. Radio Wave Studio Session začíná ve dvě hodiny odpoledne.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.