Ewa Farna upozornila, že i Češky se mohou bát polských nemocnic

21. březen 2023

Zpěvačka česko-polského původu Ewa Farna se v rozhovoru s ČT24 rozhovořila o polské politice. Zdůraznila význam svobodných soudů a zkritizovala protipotratový zákon, který v Polsku platí od roku 2020. Jak zpěvačku zákon ovlivnil, byť má jen české občanství? Je dobře, že se k situaci v Polsku vyjadřuje? Pusťte si novou epizodu podcastu Kompot.

„Když jsem byla podruhé těhotná, jezdila jsem pracovně do Polska. Vzpomínám si, že jednou, už v pokročilém stádiu, jsem poprosila bratra, aby mě tam odvezl a říkala jsem mu, že kdyby se nedejbože něco dělo, ať mě posadí do auta a fičí do Česka, abych neskončila v polské nemocnici,“ řekla zpěvačka Ewa Farna v rozhovoru Interview 24 pro Českou televizi.

„Vůbec jsem se tam necítila bezpečně. Je mi strašně líto, že podobný pocit nejistoty místní holky a ženy musí prožívat,” vysvětlovala třicetiletá Farna novinářce Janě Peroutkové. Televize ČT24 rozhovor odvysílala pár dnů poté, co byla aktivistika Justyna Wydrzinska v Polsku odsouzená za poskytnutí potratové pilulky.  

V podcastu Kompot dále uslyšíte recenzi na nový filmový hit Cocaine Bear nebo recenzi Šimona Holého na Real Housewives of Beverly Hills, které viděl o víkendu poprvé. Je mu sympatická Lisa Vanderpump? Zjistíte také vše, co potřebujete o hashtagu Scandoval, který nyní trenduje na sociálních sítích a taky o tom, že Diplo je sexuálně fluidní a už se za to nestydí. Dejte si Kompot a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.