Facebook je pro starý, zjistily Buchty. Jak omladit své internetové já?

12. červen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková si tentokrát do studia, kde natáčí podcast o svých nepovedených životech, pozvaly influencera a geeka Michala Zlatkovského. Chtěly od něj zjistit, jaké trendy na internetu mají sledovat, aby působily o něco mladší.

Zuzana se tématu moc nedržela a stále jako kolovrátek opakovala něco o cestě do Santiaga de Compostela. Michal odtajnil, že na internetu se všichni baví o seriálu Černobyl a nahrávají videa na novou platformu TikTok. Důležité je také používat filtr, díky kterému může vaše fotka morfovat do opačného pohlaví.

Buchty s Michalem Zlatkovským o tom, jak se (ne)ztrapňovat na internetu

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová radí, jak se neztrapnit na internetu

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová si tentokrát pozvaly intenzivního uživatele internetu a sociálních sítí obzvlášť, začínajícího programátora a fanouška bratří Ebenů – Michala Zlatkovského. Spolu s ním Buchty probraly internetový pravěk v Čechách, jalové začátky Facebooku, dávno zapomenuté chatovací místnosti a taky to, jak se kdo může na internetu maximálně ztrapnit.

Lidé nad 12 let jsou ale všichni na Instagramu. Vyšlo také najevo, že Zuzana si tajně dává na fotky filtr s Elvisem. Stejně jako v reálném světě všichni na sociálních sítích dávají najevo, jak moc znepokojeni jsou klimatickou krizí. Na tu reaguje dokonce i Michal Zlatkovský, který kromě plastu začal třídit i papír. Zuzana opět bez kontextu upozornila na to, že největší ekologická katastrofa je mít dítě.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jak jste se neúspěšně pokoušeli nahrát instastory o jedení smažáku.

Spustit audio