Factory RW na International Radio Festivalu v Curychu

5. září 2013

Mezinárodní festival rádií ve švýcarském Zurichu je největším on-air festivalem na světě, který nemá ambici jen propojovat mezi sebou nadšence pro rádio a nové hudební trendy, ale nabízí i inspiraci v nových formátech audio pořadů. Kromě britských stanic BBC Radio 1 a BBC 6 Music oslovili Radio Wave, které získalo jedinečnou příležitost prezentovat své vysílání ve dvouhodinové živé show, vysílané pro publikum z celého světa.

Festival nabízí jak přehlídku stanic samotných, tak i výběr z těch nejlepších rozhlasových show z celého světa a vybraným zástupcům poskytne čas ve vysílání na sestavení vlastní show včetně playlistu. Pořadatelé letošního festivalu zakomponovali do programu jak přední komerční stanice, tak i výběr toho nejlepšího pro mladé z veřejnoprávní produkce.

V minulosti se v programu z evropských veřejnoprávních stanic pro mladé prezentovaly velice úspěšné a světoznámé stanice Le Mouv / Radio France a FM4/ORF, Radio Wave je spolu s BBC hlavním zástupcem veřejnoprávního vysílání pro mladé v letošním programu.

Radio Wave se v programu International Radio Festivalu představí v sobotu 7. září od 12:00 do 14:00 se svou show Factory. Factory je nadžánrovým generátorem hudebních novinek, které se plynule přesouvají do playlistu Radia Wave. Pravidelně každé úterý od 18.00 do 20.00 přináší nejčerstvější hudbu v českém éteru s komentářem, který ji zasazuje do patřičného kontextu. Factory dělá z alternativních hudebníků hvězdy pop music a dává prostor hudbě, kterou drtivá většina českých médií ignoruje. Hity budoucnosti a to nejlepší z nezávislé hudební scény ve speciální Factory ze švýcarského Curychu představí hudební dramaturg Aleš Stuchlý spolu s Jiřím Špičákem.

02717269.jpeg

Poslechněte si 7. září speciální vydání Factory živě z International Radio Festivalu ZDE.

Vyhrajte letenky a ubytování na tři noci v Curychu!
Hlavní partner International Radio Festivalu, letecká společnost SWISS, a Radio Wave vyhlašují týdenní soutěž o dvě letenky do Curychu včetně ubytování na tři noci s uplatněním do konce roku 2013. Jestli chcete vyhrát, poslouchejte Radio Wave v týdnu od 2. do 6. září. Každý den v časech 10.20 a 13.40 bude vyhlášena jedna soutěžní otázka. Více o soutěži tady.

autor: Radio Wave
Spustit audio