Fashion hacky podle fotografky Bet Orten: Mrkve, pracovní oděvy a temná duha

10. červen 2020

Nahlížíme do skříní známé fotografky, členky kolektivu Mothers Art Lovers a slečny z Vinohrad. Bet Orten odhalila fashion hacky a ukázala guilty pleasures s rodinným příběhem. „Já se oblékám hlavně pohodlně, oblečení mě nesmí omezovat. Nemůžu třeba fotit v sukni, protože v sukních, co si budeme povídat, se špatně leze na stromy,“ směje se umělkyně a aktivistka, která ráda fotí v hlubokých lesích, opuštěných lomech a dystopických ruinách. Jaké módní triky jí usnadňují život?

Kdybych měla stručně popsat styl Bet Orten, řekla bych, že vypadá jako z filmů Jima Jarmusche nebo Larse von Triera. V jejích uměleckých i módních fotografiích se vedle temných a zemitých tónů objevují výrazné silné barvy, objemné draperie a dramatické dlouhé vlající šaty. V osobním šatníku je ale pro Bet nejdůležitější praktičnost a pohodlí. Poslechněte si, proč miluje klobouky, odkud jsou její nejmilejší mrkváče a jaké vychytávky jí pomáhají v pracovním a rodinném sprintu.

„Často mě v jednom dni čekají dost různé aktivity a role, pro které se musím obléknout. A navíc, vymyslete to za deset minut, které ráno na oblékání máte!“ popisuje každodenní spěch Bet. V podcastu se dozvíte, jak vypadá její řešení pro dny, ve kterých absolvuje návštěvu dětského hřiště, pracovní schůzku, focení a pak rovnou večerní koncert nebo vernisáž.

Poslechněte si příběhy a fashion hacky z temného šatníku fotografky Bet Orten. Jaké šaty si ušila v karanténě, od koho si ráda půjčuje oblečení a proč se chystá na demonstraci ve velké červené kápi?

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.