February ve Startéru dokázali, že nejsou žádní benjamíni

23. srpen 2016

Vypadají, jako by zrovna utekli z gymplu, to, co hrají, ale dávno přesáhlo středoškolské rockové přehlídky. Ostravští February fungují rok, za tu dobu stihli vydat okouzlující singl Hide Me Under Autumn Leaves, kvůli kterému se už na české scéně neschovají.

Jemnocit tracku Hide Me Under Autumn Leaves udělal z únoru listopad a způsobil kolektivní usebrání. Sdílel se na sociálních sítích, debatovalo se o něm i mezi hudebními kritiky, kteří se taky dojali. „Ty vole, kde se vzali????“ psal Maxim Horovic v rubrice Rejžák časopisu Full Moon a dojal se i krutopřísný Karel Veselý. „Naposledy jsem se na koncertě rozplakal před dvěma lety na Manon Meurt a při poslechu February jsem si na to vzpomněl, protože to bylo taky v únoru. Nechme stranou zvuk, tohle skvěle funguje jako písnička. Výstavbou, melodií, drobnými vtípky, které dotváří celou stavbu. Těším se, co nám February předvedou dál.“

A my už víme. February zahráli ve studiu skvěle. Pořád dokazují, že jsou na svůj věk neobyčejně šikovní songwriteři, že se koncert od koncertu učí lépe hrát a že mezi sebou mají podobnou chemii jako většina jejich vzorů – třeba Blur. Uzi je Damon Albarn a Tomáš Graham Coxon. Tak jenom doufáme, že se navzájem nevyhodí, to by byla velká škoda. Před sebou mají velikou budoucnost, tak jenom něco málo k té blízké: koncert v Brně na konci září, na podzim release a buhví co ještě!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka