Filmů ze současnosti je málo, tvůrcům chybí odstup, říká producentka Kateřina Ondřejková

10. prosinec 2018

Akčňák Doktor Martin: Záhada v Beskydech čeští kritici dobře nepřijali. V České televizi ho produkovala Kateřina Ondřejková, další host pořadu Kompot. Kromě něj se věnuje adaptacím bestsellerů Vyhnání Gerty Schnirch nebo Poslední aristokratka, seriálům Zkáza Dejvického divadla a Strážmistr Topinka, filmu Staříci nebo reality show o milionářích s chutí pomáhat ostatním. Jak tato práce vypadá?

Hanka zavzpomíná i na seriál 4teens, na který se jako čtyřiadvacetiletá dívala, a už obligátně ji zajímá, jestli ČT chystá pro mladé něco dalšího. Šimona zajímají pocity. Podle čeho se Kateřina rozhoduje, že půjde do filmu jako Učitelka, který se promítal ve více než 40 zemích světa? Proč nechce kvóty a jaké to naopak je pracovat na vývoji filmu Vyhnání Gerty Schnirch pouze se ženami? Uslyšíte v novém rozhovoru.

Kateřina Ondřejková

Došlo i na těžší téma „filmů ze současnosti“ – proč se jich točí tak málo? Například snímek Cesta ven z prostředí ostravského romského ghetta bodoval na Českých lvech i Cenách české filmové kritiky. „Pro mě osobně je to důležité téma. To, že se o něm nebudeme bavit, neznamená, že zmizí. Je potřeba hledat cestu ven. Na Petru Václavovi se mi líbilo, že nikomu nenadržoval,“ říká kreativní producentka multižánrové tvorby České televize Kateřina Ondřejková.

Pro mainstreamové diváky je určen film Doktor Martin: Záhada v Beskydech (recenzi Víta Schmarce najdete zde), který je „prequelem“ připravovaného seriálu Strážmistr Topinka. Navazuje na dvě sezony televizního hitu Doktor Martin. Rozhovor pořadu Kompot se předtáčel před premiérou filmu, proto se v něm na kritiky nereaguje.

Zazní ale jiné podstatné informace – jaké mají tvůrci plány se Strážmistrem Topinkou, jediným „spin-offem“ značky Doktor Martin na světě? A co si producentka Kateřina Ondřejková myslí o kontroverzním prvním polibku mezi Miroslavem Donutilem a Jitkou Čvančarovou v první sezoně DM? A ne, nejde o věkový rozdíl. I to se dozvíte v rozhovoru pořadu Kompot. 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.