Fotbalisté ostravského Baníku mají za sebou povedený podzim. Po 19 kolech jsou třetí

31. prosinec 2018

Třetí místo a 34 bodů, to je podzimní bilance fotbalistů Baníku Ostrava v první lize. Půl roku poté, kdy se Baník až do posledního kola zachraňoval, je to skvělý úspěch.

„Všichni toho máme dost – je to takový nový model těch 19 kol plus pohárová utkání,“ říkal po posledním zápase se Sigmou Olomouc trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník.

V jarní části bude Baník Ostrava usilovat o udržení pozice v první šestce a chce hrát o poháry. „Musíme být pokorní, protože těch bodů jsme udělali hodně. Je to velký skok, když jsme před rokem hráli o sestup a dnes jsme v první šestce. Mužstvo ale potřebuje doplnit kvalitou, když se nám rozpadnou některé posty, tak abychom je dokázali ještě lépe nahradit,“ ví o slabinách týmu trenér.

A na jakých postech by potřeboval kádr doplnit? „Máme problém v útočné fázi a boky. Jednou zahraje ten, pak ten – nesešlo se nám to hlavně z pravé strany, tam by to chtělo nějaký svěží vítr,“ dodává Páník.

Baník získal v podzimní části rovnoměrně 17 bodů na domácím hřišti a 17 přivezl zvenku. To znamená, že dokáže bodovat pravidelně. „Ale chtěli bychom získávat doma body více, než jsme získávali na podzim,“ upozorňuje záložník Robert Hrubý, který je při absenci Milana Baroše kapitánem mužstva.

Kromě ligové soutěže je Baník ve hře o Český pohár, už je ve čtvrtfinále. Tudy může vést cesta do pohárové Evropy. „Ještě tři zápasy samozřejmě. Můžou být dva, když se dostaneme do finále s někým, kdo už bude na těch pohárových příčkách. Chtěli bychom to tam dotáhnout, je to pro nás hezký cíl a doufám, že to zvládneme,“ věří Hrubý.

Pomůže Baroš?

Pomůže k jarním cílům i Milan Baroš, který byl v závěru podzimní části sezony zraněný? Bude pokračovat v kariéře? To jsou klíčové otázky. Hrubý si nemyslí, že by museli legendárního útočníka v šatně k pokračování přemlouvat. Baroš se podle něho objeví 3. ledna na startu přípravy.

autor: ddp
Spustit audio

Související