Fred Again.. otevírá ve Flámu rok 2023 a tentokrát u toho nechyběl ani Skrillex

9. leden 2023

První Flám roku 2023 sebou nese mix všeho co se do posledních dílu nevešlo a zároveň zahrnuje releasy z přelomu roku.

Hned ze startu se táhne přes 11 minut dlouhá melancholická skladba od Buriala s názvem Strange neighbourhood z releasu Antidawn EP, které slaví téměř přesný rok od vydání.

Kanadskou zpěvačku, djku a producentku TDJ již ve Flámu představovat nemusíme. Za poslední roky jejího raketového startu se jí podařilo vydat spoustu úspěšných releasů, ba dokonce debutové deluxe album již v minulém roce. Konec roku producentka oslavila releasem I ❤ TDJ na kterém si bere do parády známé eurodance hity z přelomu milénia. Ve Flámu zazněla skladba We belong together.

Dlouho očekávaný banger Rumble v podání Fred Again.., Skrillexe a rappera Flowdan vyšel necelou hodinu před vysíláním dílu a proto jsme si track ve studiu užili čerstvě a plnými doušky. Track měl masivní promo již od letního Boiler roomu, na kterém debutoval sám Fred Again.. a počty zhlédnutí byly už druhý den k vyšším číslům průměrné americké rapové celebrity.

Do releasu se spekulovalo, jestli se produkčního procesu zúčastnil i tuniský producent Fourt Tet, ale Skrillex v den releasu spekulace ukončil vyjádřením, že i navzdory respektu museli producenta z projektu vyhodit hned na začátku.

Další z releasů které v novoročním Flámu zazněly byl projekt producentů DBBD a Miss Bashful s názvem Slut Bopz Vol II., na které si pozvali pár zajímavých hostů a mezi kterými je i producentka Dj Fuckoff, která se objevila během své loňské tour i v pražském klubu Fuchs 2. EP se nese v duchu chicagského ghetto housu s lo-fi úpravou se softcore porn nádechem v textech a celá záležitost má velmi příjemný feministický vibe.

Na závěr Steady přinesl svojí tajnou zbraň v podání junglového remixu na hlavní znělku z animovaného seriálu Simpsonovi.

Poslechněte si celý Flám za záznamu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.