Gospel of the Future v Echu: Novou desku by nám mohl zvučit Dave Curran z Unsane

29. březen 2019

V roce 2007 vydali Gospel of the Future eponymní debut, v roce 2010 hutnou desku The Eclipse a rok nato se rozpadli. Teď se ikony domácího sludge/doomu vracejí, kmenové členy Aleše (bicí) a Ultrazvuka (kytara, zpěv) nově doprovázejí baskytarista Jirka Kos (mj. Repelent SS) a na kytaru Lukáš „Beny“ Benešovský. „Třenice jsou zapomenuty,“ říká k divoké minulosti i rozpadu kapely po jednom z koncertů Aleš.

Právě on a Ultrazvuk navázali po několika letech mlčení na dávné přátelství a po 2 letech zkoušení ve dvou oživili svou někdejší kapelu. Ta kdysi nezřídka hrávala pro poloprázdné kluby, její nahrávky ale stále patří k tomu nejlepšímu, co zdejší scéna tvrdých kytar nabídla – a tak není divu, že návrat Gospel of the Future provází zájem i očekávání. Po koncertu na narozeninách brněnského klubu Kabinet Múz zahrají GOTF též na 2. ročníku pražského festivalu Eternal Noise Misery.

„Musím mít dostatečně velké bicí a činely, abych je přeřval,“ říká Aleš k masivnímu, a tímto opojnému zvuku kapely, která sice neskrývá určitou skepsi ve vztahu ke svým starým deskám, ale zároveň na ně plynule navazuje. „Zvířata v kapele“ zkrotla a Gospel of the Future jsou zpět, na první 2 comebackové koncerty mají záhy navázat další, stejně jako kapela, teď už zbavená břemene dřívějších neshod, pomalu osnuje album.

Jak vnímají své staré desky? Co si myslí o novém albu legendárních Sleep? A proč není v sestavě někdejší kytarista Mika (Nikander)? Poslouchejte Echo s Gospel of the Future.

Playlist:
Gospel of the Future – Children of Chaos
Earth – High Command
Godflesh – Like Rats
Today Is the Day – Mother's Ruin
Incantation – Muse
Slayer – Seasons in the Abyss

autor: Viktor Palák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.