Grundfunk plný raritních groovů i nové hudby

26. květen 2022

Do Prahy míří berlínský DJ a spolumajitel vydavatelství Dusty Donuts Marc Hype, proto jsme mu věnovali nemalou část našeho pořadu prostřednictvím setu, který nám namixoval před devíti lety přímo ve studiu při jedné z jeho minulých návštěv Prahy.

Došlo také na novinky posledního týdne – druhou studiovou desku Vizionz vydal producent B. Bravo a čtvrtou studiovou desku 55.4 francouzský vokalista a beatboxer Sly Johnson. A došlo také na jedno album vzpomínkové, vyšel totiž 11 let starý živák Carry Me Home zpěvačky Mavis Staples a tehdy ještě žijícího bubeníka Levona Helma.

Do našeho vysílání tentokrát zavítal i John Legend spolu s J.I.D a singlem Dope. 

Losangeleský producent s japonskými kořeny Adam Mori vystupující pod pseudonymem B. Bravo má venku svou druhou studiovou desku Vizionz vydanou pod labelem Bastard Jazz. Celou si ji můžete poslechnout a případně i podpořit tohoto talentovaného umělce tady:

Sly Johnson pro svoje nové album zvolil jednoduchý název 55.4 odkazující na 55 dní, v rámci kterých tato 4. studiová deska vznikala. Ano, to jsou ta dvě čísla. Poslechnout si ji celou a případně tohoto francouzského vokalistu, beatboxera a skladatele podpořit můžete tu:

Pravidelná rubrika Groove Window představila bubeníka a zpěváka Jasona Heeraha včetně jeho nejnovějšího projektu Jason Heerah & Otentik Groove.

Rozloučili jsme se s aktuálním narozeninovým dárkem od zpěvačky jménem Jimetta Rose, kterou si více představíme příští týden. 

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka