Grundfunk pozval na koncerty Ghost Note, Kraak & Smaak, Jazzanovy i Electro Deluxe

31. říjen 2021

K tipům na koncerty jsme přidali také novinku od Incognito, ukázku z nového alba The Steve McQueens a také seznámení s novým albem Basementality, které vydává Amp Fiddler.

Kompilace skladeb kapely Incognito, která vznikla ke 40 letům od vydání jejich debutové desky, je nazvaná Always There –⁠ 1981–⁠2021 –⁠ 40 Years & Still Groovin'. Vydání je chystáno na 19. listopadu a první ukázkou z ní je cover písně z roku 1983 od kapely The System –⁠ You Are In My System.

A je tu další série pozvánek! Tentokrát na berlínský kolektiv Jazzanova, který zamíří do našich končin již tento týden –⁠ v pátek 5. listopadu do Prahy (MeetFactory) a v sobotu 6. listopadu do Brna (spolu s Electro Deluxe v rámci Groove Brno, SONO Music Club).

Poslední řada pozvánek je na francouzskou úderku Electro Deluxe, jejíž tři zastávky v Česku jsou následující: pátek 5. listopadu v pražském Lucerna Music Baru, sobota 6. listopadu spolu s Jazzanovou v SONO Music Clubu Brno a neděle 7. listopadu v Jazz Tibet Clubu Olomouc.

Eponymním albem jsme nakonec v pravidelné rubrice Groove Window představili francouzskou kapelu Funkindustry, známou doposud především v asijských zemích. Zmíněnou desku si celou můžete poslechnout třeba zde:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.